Вече повече от месец  целият свят кънти от една-единствена дума

...
Вече повече от месец  целият свят кънти от една-единствена дума
Коментари Харесай

Децата знаят всичко: Какво мислят за коронавируса, изолацията и ген. Мутафчийски?

Вече повече от месец  целият свят кънти от една-единствена дума – КОРОНАВИРУС! Телевизия, радио, интернет – всеки ден стотици източници на информация ни заливат с всевъзможни вести по тематиката.

Ние, възрастните, като че ли свикнахме да се разсънваме и заспиваме с лика на военачалник Мутафчийски, да си стоим непрекъснато у дома и да вървим на всички места с маски и ръкавици, само че по какъв начин в действителност възприемат всичко това децата?

Отговорите научаваме от уеб поредицата благодарение на един мини-брифинг, в който думата имат те – най-малките!

Оказва се, че в очите на децата коронавирусът е „ нещо като някакъв микроб , който заразява и е извънредно мощен и не би трябвало да влиза в телата ни “!  Има и догатки, че самият вирус се е кръстил по този начин, тъй като наподобява като корона, както и че евентуално произходът му е от… морето!

Най-важното, с цел да не се заразим съгласно децата пък е да си мием ръцете, да употребяваме маски, ръкавици и защитен костюм и най-важното – да стоим надалеч от детската площадка, тъй като „ там е короната! “
 ковид iStock/Getty Images
А какво е мнението на децата за най-разпознаваемия човек в страната сега? Ето и по какъв начин се движи рейтинга му измежду най-малките: най-общо казано „ Той е един чичко от малкия екран, който ни пази от бацили и заразявания! “  

От видеото излиза наяве и че това, което най-вече липсва на децата по време на изключителното състояние, са техните баби и дядовци , които доста обичат и нямат самообладание да прегърнат още веднъж.

Какво още описаха малчуганите за карантината, за това какво е обичаното им занятие сега и какво желаят да кажат на всички, които ги гледат – вижте във видеото!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР